Buskojezero.com

Linkovi:

Mirko Ljubicic
Ivan Perkovic

divljikonji.org

Ukoliko želite da objavimo   neke Vaše fotografije, molimo, pošaljite ih na e-mail:

 prisojani@gmail.com    

Prisoje
PD PRISOJE

PLANINARSKO DRUŠTVO PRISOJE

Ovako bi trebao izgledati Planinarski dom Prisoje i njegova okolica po završetku izgradnje. Pomozimo svojim donacijama da se njegova izgradnja u potpunosti završi. Donosimo novo priopćenje za javnost...

Sadašnje stanje

Planinarsko društvo Prisoje privodi kraju radove na Planinarskom domu Prisoje... Na Dom je stavljena drvena fasada no još uvijek nije gotovo... Treba urediti unutrašnjost i okolicu doma...

Ovako je krenulo...

Ovdje vidite slikovni prikaz napretka radova na Planinarskom domu Prisoje
 

PRIOPĆENJE PLANINARSKOG DRUŠTVA PRISOJE

            Trenutno stanje planinarskog doma je vidljivo na ovim našim stranicama.

Sljedeća faza u izgradnji je uređenje okoliša i unutrašnjosti planinarskog doma. Plan je da se dom dovede u stanje kako bi svi oni koji žele mogli boraviti u njemu u bilo koje vrijeme, što znači uređenje dnevnog boravka, kuhinje kupaonice sa sanitarnim čvorom u prizemlju i spavaćih soba na katu, velikom natkrivenom terasom ispred doma i unutrašnjim i vanjskim kaminom.

Planira se i uređenje malonogometnog igrališta i bućališta, te nekoliko odvojenih i uređenih mjesta za izletnike, kako ne bi ubuduće imali nekontrolirano pozicioniranje izletnika i loženje vatre bez kontrole.

Ukoliko neko od Prisojana ima iskustvo u izradi projektne dokumentacije vezano za gore navedene planirane radove, dobro bi nam došla pomoć. Plan je da se od Federalnog ministarstva za očuvanje i uređenje okoliša traže određena sredstva.

Sljedeći plan PD Prisoje je uređenje izvora na Tušnici.

Obilježavanje planinarskih staza do vrha Tušnice.( nekoliko smjerova)

Dugoročni plan za koji se trenutno radi projekt, uređenje 14 povijesnih postaja duž planinarskih staza, što bi bio prvi takav projekt u Hrvatskoj i B i H. Svaka od postaja bi trebala prikazivati jedno stoljeće povijesti Hrvata na ovim prostorima, što bi mogla biti svojevrsna turistička atrakcija.

Molimo sve povijeničare i ljude koji vole i prate povijest Hrvata da se jave kako bi pomogli u izradi ovog projekta, na e-mail: dboscic@kbd.hr

PD Prisoje je legitimno od 06.02.2007. godine. Tada je društvo dobilo rješenje i svu potrebnu dokumentaciju za legalno poslovanje. Društvo ima otvoren žiro račun koji se nalazi na  donjem dijelu stranice.Svi oni koji žele pomoći nastavku izgradnje planinarskog doma i rekreacionog centra mogu svoje  uplate i priloge uplatiti na spomenuti račun.

 

Kako postati član društva?

Članovi mogu postati svi Prisojani i prijetelji Prisoja. Uvjet je da  poštuju dogovoreni oblik ponašanja i ophođenja prema planinarskom  domu i prirodi koji je ugrađen u statut društva.

Kako se planira koristiti planinarski dom?

Pravo na korištenje doma imati će svi članovi društva uz prethodnu najavu kod članova uprave društva koji žive u Prisoju.

Raspored rezervacija korištenja raditi će se uz suglasnost uprave  planinarskog doma.   Predviđene su razne mogućnosti prenoćište, druženja, rođendani, krizme, krštenja itd.. Sve druge informacije vezane oko društva i aktivnosti društva možete dobiti od naših vrijednih članova uprave društva koji žive u  Prisoju.( Maša, Mike, Pere, Kusi, Zec). Ovim putem još jednom pozivamo sve prijatelje PRISOJA da pomognu u ostvarenju ovog plana.

Prilikom uplate na žiro račun Planinarskog društva, upišite svoje  podatke i mi će mo to vidjeti na bankovnom izvodu uplata, kako bi ste bili evidentirani u knjigu članova i donatora. Bilo bi poželjno da svi koji imaju namjeru uplatiti na račun društva  da to učine što prije kako bi smo predviđene radove priveli kraju što prije.

Sve informacije vezane za prihode i rashode društva možete dobiti od sljedećih članova uprave:

Mike tel. 0038763473734

 Kusi tel. 0038763377965

Pere tel 0038763343637

 Maša tel. 0038763343606

Vaše donacije možete uplatiti na broj žiro računa:

RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA SARAJEVO - GLAVNA FILIJALA   MOSTAR

Primatelj: PLANINARSKO DRUŠTVO PRISOJE , TOMISLAVGRAD

 

ZA UPLATE U BiH - BROJ RAČUNA – 1610200044600019

ZA INOZEMNE UPLATE: BNF: PLANINARSKO DRUŠTVO PRISOJE , PRISOJE, Tomislavgrad

ACC: IBAN BA 391610620000958243

BANK: RZBABA2S

RAIFFEISEN BANK DD  KNEZA DOMAGOJA BB    BIH

 

Jedne večeri se pokušalo pjevati. Pjesma je bila dobra no nije uspješno snimljena. Valjda će ekipa ponoviti nešto slično da snimimo cijelu “Roškuljicu”.

[Pocetna] [Foto galerija 1] [Foto galerija 2] [Foto galerija 3] [PD PRISOJE] [P D Prisoje] [Prisoje iz zraka] [Prisoje - Crkva] [Mlado Prisoje] [Staro Prisoje] [Panorama] [Prisoje 1931] [Turizam] [Trg Pasa] [Kontakt]